Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2009
  • Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

    Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

    Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

Een waanzinnig leuk voorgerecht en niet te moeilijk om te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram verse zalm
½ citroen
1 takje peterselie
6 sprieten bieslook
2 kleine augurken
1 el kappertjes
1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd
2 plakken gerookte zalm
2 el mayonaise
125 ml crème fraiche
2 tl mierikwortelcrème (potje)
zout en peper
1 el rode peperkorrels
sprietje bieslook extra
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de verse zalm in zeer kleine blokjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil heel fijn en pers hem uit. Hak de kruiden, augurken en kappertjes heel fijn. Meng de blokjes zalm, sjalot, kruiden, augurk, kappertjes, 2 el citroensap en mayonaise in een kom.
Leg een ring op ieder bord en vorm taartjes van het zalmmengsel. Halveer de plakken gerookte zalm e maak daarvan een rozet op de tartaartjes.
Roer de citroensap, crème fraiche en mierikwortel door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus om de zalmtartaar en garneer met peperkorrels en bieslook.

Bron

koken op z`n frans

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

flopzi avatar
flopzi 02-03-2013

Hoi Marianne, ik heb dit recept onlangs gemaakt en het was heerlijk en ook nog beeldschoon om naar te kijken. Dus dank je voor het plaatsen! Groetjes, Floor

riawes avatar
riawes 22-12-2012

Hallo Marianne. Je zalm recept meegenomen. Wens je mooie feestdagen en een goed 2013 Groet van Ria

Fensjuh avatar
Fensjuh 23-12-2009

Heerlijk recept! Niet te zwaar, lekker luchtig als voorgerecht. Ik heb zelf nog fijngehakte walnoten toegevoegd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten