1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

Door: marianneoud

Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes
Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes
  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2009

Een waanzinnig leuk voorgerecht en niet te moeilijk om te maken.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


400 gram verse zalm
½ citroen
1 takje peterselie
6 sprieten bieslook
2 kleine augurken
1 el kappertjes
1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd
2 plakken gerookte zalm
2 el mayonaise
125 ml crème fraiche
2 tl mierikwortelcrème (potje)
zout en peper
1 el rode peperkorrels
sprietje bieslook extra



Bereidingswijze

Snijd de verse zalm in zeer kleine blokjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil heel fijn en pers hem uit. Hak de kruiden, augurken en kappertjes heel fijn. Meng de blokjes zalm, sjalot, kruiden, augurk, kappertjes, 2 el citroensap en mayonaise in een kom.
Leg een ring op ieder bord en vorm taartjes van het zalmmengsel. Halveer de plakken gerookte zalm e maak daarvan een rozet op de tartaartjes.
Roer de citroensap, crème fraiche en mierikwortel door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper. Schep de saus om de zalmtartaar en garneer met peperkorrels en bieslook.

Bron

Koken op z`n frans



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top