Aardappelgratin met blauwe kaas en knoflook. GEWELDIG!

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2009

Voor mij de allerlekkerste aardappelgratiën die er is. Vraag mijn gasten toch altijd wel eerst even of ze van blauwe kaas houden. Zo ja, staat deze regelmatig op tafel als
het bij de andere gerechten past.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo vastkokend aardappelen
2 teentjes knoflook, gepeld
2.5 dl slagroom
2.5 dl melk
zout en peper
nootmuskaat
25 gram boter, in klontjes
150 gram zachte blauwe schimmelkaas
Kan ook met Hollandse geitenkaas eventueel

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Pers de knoflook boven een kom uit en roer de melk en room erdoor.
Voeg 1 tl zout en peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de aardappel erdoor.
Vet een ovenschaal royaal in met boter. Schik de helft van de aardappel erin. Verkruimel de kaas en verdeel de helft over de aardappelen. Schep de rest van de aardappel erop en strijk de bovenkant glad. Schenk de rest van het roommengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg hier en daar een klontje boter.
Laat de aardappelen in de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar worden.

Bron

Koken op z`n Frans (aangepast recept)

Serveertip

Heerlijk bij vlees en kip gerechten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 17-07-2016

Ik ben gek op aardappelgratin EN op blauwe kaas!

ArualB avatar
ArualB 08-12-2014

@ruth, 200 graden (staat vermeld bii hulpmiddelen) succes!

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-12-2014

Hoi Marianne, op welke temperatuur moet dit gebakken worden.? Groetjes Ruth

MaudH avatar
MaudH 14-11-2014

Eerste keer geprobeerd, vriend heel erg enthousiast. Was iets te droog geworden, maar dat is wel te verhelpen. Desondanks zeer geslaagd, ga ik zeker vaker maken. Jammer alleen dat het recept geen ovenstand meldt.

jeanne1964 avatar
jeanne1964 09-03-2011

hallo, afgelopen zondag gemaak. we hadden 13 mensen te eten en dit was een heerlijk bijgerecht. bedankt hoor ga dit vaker maken groetjes jeanne

mansterkas avatar
mansterkas 27-12-2010

Heerlijk, ik heb je recept meegenomen. Groetjes, Sandy

caroca avatar
caroca 23-12-2010

Staat morgen voo de tweede keer binnen een week op het menu. Heerlijk was het, ik heb het met Magor gemaakt.

kookclub2006 avatar
kookclub2006 03-03-2009

Namens Kookclub2006 van harte gefeliciteerd met jou recept van de dag! Lijk me een heerlijk recept.. Deon

tobo10 avatar
tobo10 26-02-2009

Lijkt mij lekker! Dank je wel. ToBo

ruthbrock avatar
ruthbrock 25-02-2009

dank je wel liefie, ik heb het geprint. liefs ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten