1. Home
  2. Recepten
  3. Blauwe kaas
  4. Aardappelgratin met blauwe kaas en knoflook. GEWELDIG!

Aardappelgratin met blauwe kaas en knoflook. GEWELDIG!

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kilo vastkokend aardappelen
2 teentjes knoflook, gepeld
2.5 dl slagroom
2.5 dl melk
zout en peper
nootmuskaat
25 gram boter, in klontjes
150 gram zachte blauwe schimmelkaas
Kan ook met Hollandse geitenkaas eventueel


Verder heb je nodig


Verwarm de oven voor op 200 graden.


Aardappelgratin met blauwe kaas en knoflook. GEWELDIG!
Aardappelgratin met blauwe kaas en knoflook. GEWELDIG!

Voor mij de allerlekkerste aardappelgratiën die er is. Vraag mijn gasten toch altijd wel eerst even of ze van blauwe kaas houden. Zo ja, staat deze regelmatig op tafel als
het bij de andere gerechten past.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Pers de knoflook boven een kom uit en roer de melk en room erdoor.
Voeg 1 tl zout en peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de aardappel erdoor.
Vet een ovenschaal royaal in met boter. Schik de helft van de aardappel erin. Verkruimel de kaas en verdeel de helft over de aardappelen. Schep de rest van de aardappel erop en strijk de bovenkant glad. Schenk de rest van het roommengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg hier en daar een klontje boter.
Laat de aardappelen in de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar worden.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk bij vlees en kip gerechten

Bron

Koken op z`n Frans (aangepast recept)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (20)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top