1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Chocoladepotjes, een toetje die haast een bonbon is.

Chocoladepotjes, een toetje die haast een bonbon is.

Door: marianneoud

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-02-2009

Ingrediënten 4 personen


100 ml geslagen room (23 procent vet)
80 ml melk
100 gr chocolade (70 procent cacao)
50 ml versgezette, sterke (espresso)koffie. Gewone sterke koffie kan ook.
Mespuntje kaneelpoeder
25 gr suiker


Chocoladepotjes, een toetje die haast een bonbon is.
Chocoladepotjes, een toetje die haast een bonbon is.

Je serveert het dan ook in een heel kleine hoeveelheden, met een heel klein lepeltje om er lekker lang van te genieten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een pannetje de slaroom en de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade in de room al roerend oplossen. Roer nu de koffie en de suiker erdoor. Laat het mengsel afkoelen. Roer af en toe om een velletje te voorkomen.

Schenk de chocolade in 4 kleine mooie kopjes en laat de chocolade in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Serveer de toetjes met kleine lepeltjes en geef er eventueel kletskoppen of amandelkrullen bij.

Bron

12 maanden lekker eten



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top