Griekse entrecote van de grill met knoflooksaus

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-02-2009
  • Griekse entrecote van de grill met knoflooksaus

    Griekse entrecote van de grill met knoflooksaus

    Griekse entrecote van de grill met knoflooksaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 entrecotes van ca. 150 gr.
2 el. olijfolie
1 tl. paprikapoeder
1 el. gedroogde oregano
zout en peper
Voor de knoflooksaus:
2 teentjes knoflook geperst
1 eidoorer
mespunt zout
snuf peper
1/4 ltr. olijfolie
knijpje citroensap
2 el. warm water.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de saus: doe de geperste knoflook met de eierdooier, zout en peper in een kom en klop met een elektrische mixer schuimig, voeg eerst druppelsgewijs de olie toe en later in een dikke straal, blijf kloppen totdat alle olie opgenomen is en het een romige saus is geworden.
Voeg naar smaak citroensap en water toe. Dek af en zet koel weg tot gebruik.
Vermeng de olie met het paprikapoeder, oregano, zout en peper in een kommetje. Bestrijk de entrecotes met deze kruidenolie en grill ze in de grillpan aan elke kant ca. 2 min. afhankelijk van de gewenste gaarheid.

Serveertip

Serveer met de knoflooksaus en bijv. een salade en gebakken aardappels of friet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten