1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehakt
  5. appel gevuld met gehakt

appel gevuld met gehakt

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-04-1999

Ingrediënten 2 personen


2 stevige appels (Elstar)
1 bosuitje
2 bolletjes gember
100g rundergehakt
0,5 eetlepel shoarmakruiden
1 eetlepel rozijnen
zout, peper
2 theelepels sesamzaadjes
0,5 dl appelsap



MAGNETRONGERECHT
Bevat per eenpersoonsportie:
185 calorieen
vet 6 gram
eiwit 11 gram
koolhydraten 23 gram

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Appels wassen en met appelboor klokhuizen uitboren. Met appelboor holtes groter maken (ca. 3 cm).
Bosuitjes en gemberbolletjes fijnsnijden.
In kom gehakt vermengen met bosui, gember, shoarmakruiden, rozijnen, zout en peper.
Appelholtes vullen met gehaktmengsel en appels in schaal zetten. Sesamzaadjes over gehakt strooien. Appelsap op bodem schenken.
In magnetron op vol vermogen (600-700 Watt) gevulde appels afgedekt in circa 3 a 4 minuten door en door heet en gaar laten worden.
Gevulde appels op twee borden zetten. Serveren met geroosterd brood en boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellentje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top