Tiramisu om je vingers bij af te likken

  • Italiaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
100 gr witte chocolade, in stukjes
300 ml slagroom
2 eieren
55 gr fijne kristalsuiker
500 gr mascarpone
150 ml sterke espresso, afgekoeld
100 ml Kahlua of andere koffielikeur
24 lange vingers
250 gr verse frambozen (of diepvries)
Koude chocoladesaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt).
Laat de stukjes smelten en roer ze voorzichtig glad.
Neem de kom van de pan en laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen.
Klop intussen de slagroom net stijf.
Spatel de slagroom in delen door de afgekoelde chocolade.
Klop in een andere kom de eieren met 40 gr suiker met een mixer tot een dik, lichtgeel mengsel en klop er dan de mascarpone door.
Spatel voorzichtig 1/4 van het chocolademengsel door het mascarponemengsel en schep er dan de rest door.
Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Schenk de espresso in een ondiepe schaal.
Roer de Kahlua en de rest van de suiker erdoor.
Dompel 8 lange vingers om de beurt kort onder in het koffiemengsel en schik ze naast elkaar op een vlakke schaal.
Bestrijk ze met de helft van het mascarponemengsel en verdeel de helft van de frambozen erover.
Verdeel hierover nog 8 lange vingers die je in koffie hebt gedoopt en bestrijk ze met de rest van het mascarponemengsel en de frambozen.
Verdeel hierover nog 8 lange vingers.
Leg de resterende in koffie gedoopte lange vingers erop, dek de tiramisu losjes af en zet hem minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
Besprenkel de tiramisu vlak voor het serveren met wat chocoladesaus en snijd in 8 stukken. Ook lekker: bestrooi de tiramisu met cacaopoeder en serveer de chocoladesaus er apart bij.

Bron

Delicious

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten