Lamskoteletjes uit de oven

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-02-2009
  • Lamskoteletjes uit de oven

    Lamskoteletjes uit de oven

    Lamskoteletjes uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 lamskoteletjes
2 romatomaten, in dikke plakken
3 takjes rozemarijn
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
4 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Met bakpapier beklede bakplaat of lage ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 graden.
Dep de lamskoteletjes droog, bestrooi ze met zout en peper en laat ze even op temperatuur komen.
Snijd de tomaten in dikke plakken en hak het knoflookteentje zeer fijn.
Verhit 3 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak het vles op hoog vuur in 1 minuut aan beide kanten bruin en leg het vlees op de bakplaat.
Leg op elk koteletje een plakje tomaat en 1/3 takje rozemarijn, en verdeel de fijngehakte knoflook erover.
Bestrooi de tomaat met zout en peper en druppel er wat olie over.
Schuif de bakplaat in de oven en laat het vlees in 4 - 5 minuten gaar worden (het vlees mag nog rosé zijn).

Serveertip

Lekker met couscous en groene boontjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten