Deegflapjes met zachte kaasvulling

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 vellen fillobladerdeeg a 250 gr.
50 gr. boter
100 gr. verse roomkaas
1 eierdooier
75 gr. geraspte belegen of oude kaas 150 gr.
8 sprietjes bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier,
8 stukjes keukentouw of wit breikatoen

Bereidingswijze

Ca. 2 uur van tevoren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200*C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In pannetje boter smelten. In kom roomkaas, eierdooier en geraspte kaas door elkaar roeren. Bieslook boven kom fijnknippen en door kaasmengsel roeren. Plakjes fillobladerdeeg dun met boter bestrijken, dubbelvouwen en in lengte halveren. Nieuwe bovenkant met boter bestrijken. Midden op elk plakje deeg 1/8 deel van roomkaasmengsel scheppen. Punten van deeg samen nemen en vastbinden met touwtje. Met boter bestrijken.
Pakketjes in ca. 15 min. goudbruin en gaarbakken.

Serveertip

Touwtjes verwijderen
Bevat p.p.
290 kcal
10 gr. eiwit
22 gr. vet
14 gr. khd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten