Tiramisu estivo (zomerse Tiramisu)

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.

Een lekker zomers toetje!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram mascarpone
witte basterdsuiker naar smaak
theelepeltje vanillesuiker
8 lange vingers
beetje melk
250 gram bosvruchten (aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen etc.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Garde

Voorbereiding

Was de bosvruchten en laat ze goed uitlekken. Snijd de aardbeien in vieren. Doe alle vruchten in een kom en strooi er wat suiker over.

Bereidingswijze

Klop de mascarpone met een garde romig en voeg suiker en vanillesuiker toe. Doe er daarna scheutje voor scheutje een beetje melk bij om een romige massa te krijgen (het moet in weze van de lepel ´afvallen´). Breek de helft van de lange vingers boven een schaal (in het geval u éénpersoonsporties maak per kommetje 1 lange vinger). Hierover een deel van de vruchten verdelen. Vervolgens een deel van de creme. Hierover nogmaals vanaf het begin, dus: lange vingers, fruit en creme. Zet het toetje een paar uur in de koelkast...en smullen maar!

Serveertip

Garneer de toetjes eventueel met schijfjes aarbei, stukjes amandel of een blaadje munt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pieppien avatar
pieppien

Doorsturen

Home Recepten