Schouderkarbonaden in de oven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Schouderkarbonaden in de oven

    Schouderkarbonaden in de oven

    Schouderkarbonaden in de oven

schouderkarbonaden in de oven
zo als mijn moeder het altijd klaar maakte

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800gr.schouderkarbonaden aan een stuk aardappelen voor 4pers.,4a5 flinke uien,3teentjes knoflook zout/peper naar smaak,boteren wat olie.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 513,02 kcal
Koolhydraten 22,91 g
Eiwitten 41,25 g
Vetten 27,56 g
Benodigdheden
grote ovenschaal

Voorbereiding

oven voor verwarmen 200gr,aardappelen schillen en in 6partjes snijden, uien schoonmaken en in reepjes snijden zout /peper er over doen en alles door elkaar husselen,knoflook schoonmaken en in plakjes snijden vlees in prikken en knoflook er in steken,wat olie er over ,en zout/peper er over

Bereidingswijze

doe het vlees in een grote ronde ovenschaal en leg er vlokjes boter op.schuif de schaal in de oven en laat dit 30min braden wel af en toe keren.dan de oven naar 180gr zetten. de aardappelen met uien er bij doen,nogwat boter en een beetje olie over de aardappelen doen en terug in de oven zetten laat dit ongeveer 1uur garen wel elke 15min. alles omscheppen en het vlees keren

Serveertip

dit is heerlijk met een salade ,maar ook met sperzieboontjes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marya1 avatar
marya1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten