Pittige kaasfondue
- 0-10 min.
- Geplaatst op 16-02-2009
Zelfs niet-liefhebbers van kaasfondue vinden deze versie lekker, echt waar!
Ingrediënten 4 personen
280 gr. geraspte Gruyere120 gr. geraspte Emmenthal
30 gr. Cambozola (soort blauwschimmelkaas)
25 gr. fijngesneden peppadew
25 gr. walnoten, in stukjes gebroken
2 dl. witte wijn (bij voorkeur Brampton Chardonnay, te koop bij AH)
1 el maizena
scheutje citroensap
peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 544,74 kcal |
Koolhydraten | 5,14 g |
Eiwitten | 31,14 g |
Vetten | 40,59 g |
Benodigdheden
Lage, wijde pan en rechaudBereidingswijze
Roer de maizena los in een kopje wijn. Doe de rest van de wijn in de pan en zet op laag vuur. Roer maizena door doe wijn. Voeg de kaas in gedeeltes toe en laat onder voortdurend roeren smelten. Voeg Cambozola, walnoten en peppadew snippers toe. Laat het kort koken, totdat de fondue de gewenste dikte heeft. Voeg scheutje citroensap en wat peper toe. Zet de pan op warm rechaud en eet smakelijk.
Tip:
extra pittig te maken door toevoegen beetje sambal oelek.
Bron
eigen recept
Serveertip
lekker met stokbrood, turks brood
Ook lekker om in de kaas te dopen:
paprika
champignons (even geblancheerd)
komkommer
ananas
broccoli (even blancheren)
zilveruitjes
augurken.
nachochips
druiven
kerstomaatjes
jumbo-garnalen
opgerolde plakjes ham in stukjes gesneden
gebakken aardappeltjes
prei (kort blancheren)
verschillende worstsoorten, salami, cervelaat
ander fruit
tortellini (gevulde pasta)
Laatste reacties
Maar het lijkt me wel erg lekker, dus neem ik je recept mee!
Is dit voor 4 personen? Wij eten met z'n tweetjes al een pond kaasfondue weg. Groetjes, Caro