Witte bonen in zelfgemaakte tomatensaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-02-2009
  • Witte bonen in zelfgemaakte tomatensaus

    Witte bonen in zelfgemaakte tomatensaus

    Witte bonen in zelfgemaakte tomatensaus

Voedzaam, gemakkelijk en lekker pittig hoofdgerecht.
Veel lekkerder dan bonen in kant en klare tom.saus!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot witte bonen 720 gram in witte gelei
1 blikje tomatenpuree 140 gram
0,4 ltr melk
40 gram margarine
1 volle eetlepel bloem
peper, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, lepel

Bereidingswijze

Giet de witte bonen in een vergiet en spoel met warm water de gelei eraf.
In een pan de margarine smelten en daarna met de bloem tot een glad papje roeren.
Langzaam en al roerend de melk toevoegen met wat peper en zout.
Op een heel laag vuurtje al roerend de tomatenpuree toevoegen.
Blijven roeren tot het glad, goed warm en stevig is. Daarna nog 3 min. de uitgelekte witte bonen laten mee warmen.

Bron

Eigen recept

Serveertip

Warm serveren. Heerlijk met gemengde sla en stokbrood.
Ook met aardappelpuree, gekookte aardappels en vlees of gehakt erg smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten