1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Door: planco

  • Mexicaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2009

Ingrediënten 4 personen


175 g Varkensgehakt half om half
1 eetlepel sesamzaad
1 sjalotje (fijngesnipperd)
½ eetlepel boter
1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
8 plakjes bladerdeeg
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
1 ei (losgeklopt)
50 g maïskorrels


Verder heb je nodig


Oven,bakplaat

Mexicaanse bladerdeeghapjes
Mexicaanse bladerdeeghapjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Meng in een kom het gehakt, Mexicaanse kruiden, sjalot, maïskorrels en ½ ei. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
Vet een bakplaat in met boter.

Bereidingswijze

Snijd elk plakje bladerdeeg in vier even grote vierkante deeglapjes.
Verdeel het gehaktmengsel over 8 plakjes bladerdeeg, dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de 8 Mexicaanse bladerdeeghapjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Leg de Mexicaanse bladerdeeghapjes op een schaal en serveer deze warm.




Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top