1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gevulde miniquiche met geitenkaas en honing

Gevulde miniquiche met geitenkaas en honing

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2009

Ingrediënten 5 personen


* 2 plakken geitenkaas
* 5 zongedroogde tomaten
* 1 paprika
* 2 kleine bosuitjes
* 5 zwarte olijven
* handje pijnboompitten
* 250 ml melk
* 1 ei
* 4 eetlepels honing
* 4 theelepels suiker
* 2 pakjes bladerdeeg
* klontje roomboter
* 100 gram bloem
* peper en zout
* 4 blaadjes basilicum
* handje rozijnen
* 2 appels
* 300 gram veldsla
* 4 bakvormpjes



Gevulde miniquiche met geitenkaas en honing
Gevulde miniquiche met geitenkaas en honing
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wel de rozijnen in half lauw water.
Snijd het bladerdeeg zodat deze past in je bakvormpjes.
Vet daarna de vormpjes in met roomboter en bestrooi deze met bloem.
Snijd de zongedroogde tomaten, paprika, bosui en olijven in stukjes.
Vermeng hier de pijnboompitten doorheen.

Bekleed daarna je bakvormpje met bladerdeeg en vul deze met je gesneden groenten en pijnboompitten.
Klop het ei los met melk en suiker en verdeel dit mengsel over de bakvormpjes.

Snijd daarna de geitenkaas in stukjes en leg deze boven op de gesneden groenten.
Vul daarna de bakvormpjes met een eetlepel honing.
Plaats de bakvormpjes 20 minuten in het midden van de oven.

Serveer de quiches op een bedje van veld sla met appel en rozijnen. Garneer met een blaadje basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top