Gepofte aardappel met kruidenkaas

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-02-2009

Heel simpel, maar heel lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 grote aardappelen; 1 bakje kruidenkaas, paprikapoeder, vers gemalen chilipeper, peterselie of bieslook.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon en prik er met een vork zowel boven als onder wat gaatjes in.

Bereidingswijze

Laat de aardappelen in de magnetron garen. Ongeveer 4 minuten aan elke kant. (afhankelijk van de grootte van de aardappel wat langer of korter. Verpak ze in aluminumfolie en leg ze ongeveer 10 minuten in de oven.
Vermeng de kruidenkaas met de kruiden.

Serveertip

Haal de aardappels uit de aluminumfolie en snij ze overlangs bijna doormidden. Vul ze met de kruidenkaas.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 24-06-2012

Ik heb gisteren een paar aardappels gemaakt bij de BBQ, echt heerlijk, bedankt voor het recept.

professoroud avatar
professoroud 14-09-2011

Hallo Karina, Ik heb een oud magnetronneke die 650 watt geeft en dat gebruik is dus ook. Succes, Jos

Krientjes avatar
Krientjes 14-09-2011

Hallo, Lijkt me erg lekker en zo eenvoudig te maken alleen op welk vermogen moet ik de magnetron zetten? Groetjes Karina

elke112 avatar
elke112 11-02-2011

ik hou zoooo van gepofte aardappel!! ga ik zeker nog eens proberen! heb het wel eerder geprobeerd maar werd nooit gaar, op jou manier vast wel:)

KittySuijkerbuijk avatar
KittySuijkerbuijk 02-02-2011

Lijkt me heerlijk straks bij de barbecue..... Wat verlang ik al naar de zomer, ben die winter zo beu! Ga je recept zeker maken. Bedankt weer. Groetjes, Kitty

kookclub2006 avatar
kookclub2006 26-03-2010

Deze gepofte aardappelen waren heerlijk. [br] Gewoon in de oven tot gaar gebakt. Open gesneden en plat open gemaakt tot 2 helften. Toen de inhoud van elk helft van de aardappel met een mes in diamant vorm gesneden en deze sneden iets open gemaakt en dan kruiden roomkaas over hete aardappelen verdeeld. Wel heb ik eerst de roomkaas romig geklopt me en schuitje room. Ik vond het een verrassend idee om met gepofte aardappelen roomkaas te gebruiken.

pwiggers avatar
pwiggers 22-03-2010

OOk je aardappelen gemaakt in het kader van het Menu van de Maand. Ik heb de aardappelen om te poffen van CelaVita genomen. Te koop bij AH. Gevuld met jouw kaas erg lekker.

alidada avatar
alidada 20-03-2010

Ik heb het gisteren gemaakt. Makkelijk te maken recept, ik heb het nu eens een keer gedaan hoe jij het doet. (gedeeltelijk in de magnetron) Is prima bevallen. Ik heb de kruidenkaas van Philadelphia met bieslook genomen. Ik heb de oven op 200 graden gezet. De aardappelen moesten wel iets langer in de oven maar ze waren dan ook behoorlijk groot! Ik heb toen ze gaar waren ze eerst wat "uitgehold" en toen vermengd met de kruidenkaas. Ook nog bestrooid met wat fijn gesneden bieslook als garnering. Ik heb er een biefstukje bij gegeten en een simpele salade, was lekker als een "vrijdag maaltijd" Groetjes, Louise

stiny26 avatar
stiny26 04-03-2010

Lijkt me ook lekker, bedankt neem het mee. Groetjes Micky

alidada avatar
alidada 01-03-2010

Dit soort recepten vindt ik altijd lekker. Meestal leg ik de aardappelen gewoon in de oven maar dan duurt het natuurlijk veel langer. Meegenomen dus. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten