Brabantse worstebroodjes

  • Regionaal, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 pak 250 gr. wittebroodmix
250 gr. varkensgehakt
1 losgeklopt ei
1 snee oud wittebrood zonder korstjes
wat melk
zout, peper, nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak deeg van 250 gr. wittebroodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het rijzen. Maak het gehakt aan met de helft van het ei, in melk geweekt wittebrood, peper, zout en nootmuskaat en verdeel het in 6 rolletjes. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht tot een dikte van ca. 1/2 cm en verdeel het in 6 rechthoekige plakjes.
Leg op elk plakje een rolletje gehakt, vouw de lange kanten van het deeg eromheen en druk de zijkanten dicht. Leg de broodjes met de naad naar beneden op een ingevet bakblik en laat ze in 30 min. rijzen. Bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei en bak ze in een voorverwarmde hete oven 225*C. in 20-30 min. bruin en gaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten