1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Lekkere speklappen

Lekkere speklappen

Door: planco

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-02-2009

Ingrediënten 4 personen


Speklapjes naar het aantal peronen
Kan deze ook in kleinere stukjes snijden
+/- 6 el Ketjap manis
2 tl sambal oelek
Peper zout naar smaak
klein beetje knoflook poeder


Verder heb je nodig


Oven ,ovenschaal

Lekkere speklappen
Lekkere speklappen

Pittige gemarineerde speklapjes ook voor op de barbeqeu

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een mengsel van 1 dl (= ± 6 eetlepels) ketjap manis en 2 theelepels sambal oelek peper en zout ,knoflookpoeder even door elkaar roeren en marineer de speklappen hier enkele uren in (in de koelkast).

Bereidingswijze

Leg de speklappen in een ingevette ovenschaal, schenk er wat van de marinade over en bak ze in een op 150°C voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar

Serveertip

Bak krielaardappeltjes in een mengsel van olijfolie en roomboter en bestrooi ze na het bakken met een beetje basilicum.

Geef er waldorfsalade met een dressing op yoghurtbasis bij.

Bron

Recepten met varkensvlees



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top