1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Dim sum
  5. Dim sum

Dim sum

  • Chinees,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-02-2009

Ingrediënten


200 gr tarwebloem
150 gr mager varkensvlees
20 gr vet spek in blokjes van 2 mm
50 gr fijngesneden paksoi (het groene blad)
± 5 eetlepels bouillon van kalkoen (zie recept gepocheerde kalkoen met gembersaus)
1 kleine theelepels zout
2 theelepels lichte Chinese sojasaus
1 theelepel sesamolie

En verder:
een grote koekenpan met anti-aanbaklaag



Dim sum
(Kuo Tieh Guozi)
(± 20 stuks)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng de bloem en ± 1 dl water tot een soepel deeg (als brooddeeg).
Verdeel het deeg in ± 20 stukjes en rol die uit tot cirkels van 9 cm middellijn, in het midden iets dikker dan aan de buitenkant (of rol het deeg uit en steek er met een uitsteekvorm rondjes uit).
Pureer het vlees in een keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg het spek, de paksoi, de bouillon, het zout, de sojasaus en de sesamolie toe en draai die even mee.
Verdeel het mengsel over de deegcirkels en knijp het deeg als halve maantjes dicht.
Wrijf de koekenpan dun met olie in.
Leg de dim sum naast elkaar in de pan en bak ze op middelhoog vuur ± 2 minuten tot de onderkant lichtbruin is.
Schenk er ± 2 dl water bij en zet het vuur hoog.
Dek de pan af en kook de dim sum ± 5 minuten tot het water is verdampt.
Neem, als de dim sum sissend geluid gaan maken, het deksel van de pan en laat de rest van het vocht verdampen.

Geef er een saus van Chinese rode azijn met fijngehakte verse gember of Chinese sojasaus bij.

Serveertip

Variaties:
Dim sum kunt u ook eerst 5 minuten boven heet water stomen en dan nog enkele minuten op 180°C frituren. Ze kunnen ook alleen gestoomd worden, reken dan ± 10 minuten.
Het varkensvlees in dim sum kunt u door kip of garnalen vervangen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 7th_disciple


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 7th_disciple
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top