Gestoofde schenkel van jamie oliver

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-02-2009
  • Gestoofde schenkel van jamie oliver

    Gestoofde schenkel van jamie oliver

    Gestoofde schenkel van jamie oliver

IN DE MOND SMELTENDE GESTOOFDE SCHENKEL
Als je op deze manier runderschenkel of ander geschikt stoofvlees klaarmaakt, krijg je wat je noemt comfort food. Je laat het vlees gewoon een hele tijd aan zijn lot over in de oven, er ontstaat een saus die steeds intenser van smaak wordt. Wat kun je nog meer wensen? Dit smaakt verrukkelijk met wat gepureerde wortelgroenten-worteltjes, aardappelen, een beetje koolraap, wat meiraapjes- maar je kunt er ook gewone aardappelpuree bij geven, en lekkere kool of spinazie met een klont boter.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • olijfolie
  • 2 rode uien, gepeld en grof gehakt
  • 3 wortels, geschrapt en grof gehakt
  • 3 stelen bleekselderij, schoongemaakt en grof gehakt
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • een paar takjes verse rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • een handjevol gedroogde porcini ( eekhoorntjesbrood paddestoelen)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kg runderschenkel, het bot verwijderd, in stukken van 5 cm gesneden
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 blikken van 400 gram pruimtomaten
  • tweederde van een fles Chianti
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 492,48 kcal
Koolhydraten 16,88 g
Eiwitten 59,98 g
Vetten 10,54 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereidingswijze


  • Verhit in een ovenvaste pan met dikke bodem een scheut olijfolie en bak daarin de uien, worteltjes, bleekselderij, knoflook, tuinkruiden, porcini en het kaneelstokje 5 minuten op laag vuur, tot de groenten een beetje zacht geworden zijn.
  • Hussel intussen de stukken vlees door de met een beetje peper en zout gekruide bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  • Doe het vlees in de pan, roer alles door elkaar en doe er dan de tomaten, de wijn en een mespunt zout en peper bij.
  • Laat het mengsel langzaam tot net aan de kook komen, dek het af met een stuk dubbelgevouwen alluminiumfolie en het deksel van de pan. Zet de pan 3 uur in de voorverwarmde oven of tot het vlees smeltend mals is en uit elkaar valt als je er een lepel in zet.
  • Proef of er nog iets van zout of peper bij moet en haal voordat je het op tafel zet het kaneelstokje en de takjes rozemarijn uit

Bron

Kook met Jamie

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten