Spinazietaart

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg spinazie
2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
zout, peper
1 blikje croissantdeeg
4 hardgekookte eieren M
4 eieren M
200 gr feta
40 gr pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een ingevette quichevorm van ± 30 cm ,Magnetron

Voorbereiding

Laat de spinazie op hoog vuur snel slinken en laat vervolgens heel goed uitlekken.
Verhit de olie in dezelfde pan en bak de gepelde en fijngehakte ui en knoflook hierin aan.
Voeg de spinazie toe en bak deze 2 minuten mee.
Breng de spinazie op smaak met zout en peper en bak tot al het vocht is verdampt.
Laat de spinazie afkoelen.

Bereidingswijze

Neem het croissantdeeg uit het blikje en bekleed de quichevorm hiermee. Zorg dat de rand van het deeg 2-3 cm overhangt, omdat het deeg tijdens het bakken krimpt.
Houd het overgebleven deeg achter en snijd hier leuke vormpjes uit voor bovenop de taart.
Halveer de gekookte eieren en leg ze op de bodem van de taart.
Klop de eieren los met de verbrokkelde feta, zout en peper, schep de spinazie erdoor en schep het mengsel in de quichevorm.
Garneer eventueel met de uitgestoken vormpjes croissantdeeg.
Bak de taart 18-20 minuten in de combimagnetron op 220°C en 200 watt microgolven, of bak de taart 45-55 minuten onderin een op 200-220°C voorverwarmde oven.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan of tussen keukenpapier 2-3 minuten in de magnetron op 800 watt.
Laat de taart in de magnetron of oven 5 minuten rusten.
Bestrooi met de pijnboompitten.

Bron

recepten uit trouw

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten