Gemarineerde makreel met roergebakken groenten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2009
  • Gemarineerde makreel met roergebakken groenten

    Gemarineerde makreel met roergebakken groenten

    Gemarineerde makreel met roergebakken groenten

Gemarineerde makreel met roergebakken groenten
Thema :

Vis in Europa, een culinaire ontdekkingstocht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden : - voor 4 personen -
600 g verse makreelfilets
2 zeer grote aardappelen
100 g peultjes
4 grote wortelen
1 venkel
1 bosje lente-uitjes
1 grote prei
1/2 bosje peterselie
1/2 teentje knoflook
1/2 bosje bieslook
2 dl olijfolie
1 eetlepel sojasaus
het sap van 1 citroen
2 takjes verse dille
peper en grof zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een grilpan
Een wokpan
Een blender

Voorbereiding

Verwijder eventuele graten in de makreelfilets zorgvuldig met een pincet. Marineer vervolgens de makreelfilets 1 uur in de sojasaus gemengd met een weinig zout en wat citroensap.

Bereidingswijze

Dep de makreelfilets droog, snijd in ruitvormige stukken (6 x 6 cm) en rooster in een grillpan of onder de hete ovengrill (2 minuten aan elke zijde). Kruid met peper en grof zout. Houd warm.
3. Snijd de wortelen in flinterdunne reepjes met de mandoline (groenteschaaf) of de keukenrobot. Maak de peultjes schoon en snijd schuin in twee. Snijd de venkel in fijne repen en de prei in lange slierten. Roerbak al deze groenten in olijfolie in een wokpan. Kruid met peper, zout en gesnipperd bieslook.
4. Maal de resterende olijfolie met de peterselie en de knoflook in de blender tot een groene saus. Werk af met citroensap en eventueel een beetje marinade.
5. Kook de aardappelen ongeschild gaar, pel, snijd in grote plakken en houd warm.
6. Frituur de dille en de lente-uitjes in hun geheel 4 minuten in hete olie.
7. Leg op ieder bord een aardappelschijf. Schik daarop de gewokte groenten en leg bovenop een stukje makreel. Herhaal indien mogelijk dit stapelwerk nogmaals. Drappeer aan één kant van het bord een streepje groene saus. Versier met de gefrituurde dille en lente-uitjes.
Bereidingswijze : (20 + 30 minuten)

Serveertip

Leg op ieder bord een aardappelschijf. Schik daarop de gewokte groenten en leg bovenop een stukje makreel. Herhaal indien mogelijk dit stapelwerk nogmaals. Drappeer aan één kant van het bord een streepje groene saus. Versier met de gefrituurde dille en lente-uitjes.

Bron: http://www.visinfo.be/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten