Coquilles met vanillesaus en kaviaar

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2009
  • Coquilles met vanillesaus en kaviaar

    Coquilles met vanillesaus en kaviaar

    Coquilles met vanillesaus en kaviaar

Dit is hemels!!!

FRANS MENU:
Coquilles met vanillesaus en kaviaar
Lamsrack met bonensalade
Warme fruitsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 g aspergetips
(zee)zout
1 vanillestokje
1 dl visfond (pot a 380 ml)
1 bekertje slagroom (125 ml)
zwarte peper
3 verse coquilles per persoon
2 eetlepels olie
1 potje zwarte imitatiekaviaar (viskuit)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 137,40 kcal
Koolhydraten 3,10 g
Eiwitten 6,46 g
Vetten 10,87 g

Voorbereiding

Plakje van onderkant aspergetips af snijden. Aspergetips in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Overdoen in vergiet, goed afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Vanillestokje in lengte opensnijden, met mespunt merg eruit schrapen.
Vanillestokje en merg met fond en slagroom in steelpan doen. Saus tot helft inkoken, op smaak brengen met (versgemalen) zout en peper. Laten afkoelen. Aspergetips en saus tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.

Bereidingswijze

Vanillestokje uit saus nemen. Saus zachtjes opnieuw verwarmen. Coquilles droogdeppen en licht bestrijken met olie. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Coquilles aan elke kant ca. 1 minuut grillen en bestrooien met (versgemalen) zout en peper.

Bron

AH Recepten

Serveertip

Aspergetips over vier borden verdelen. Coquilles op asperges leggen, beetje vanillesaus erover schenken en rest rondom druppelen. Op elke coquille schepje kaviaar leggen, direct serveren.

Laatste reacties

Miekster avatar
Miekster 21-12-2012

@keukenkluns. Je moet 1 dl visfond gebruiken uit de pot van 3,8 visfond.

Keukenklunsje avatar
Keukenklunsje 21-12-2012

Wie kan me helpen?? Ik wil dit gerechtje maken op kerstavond maar ik begrijp het niet goed. Er staat dat ik 1 dl visfond nodig heb dan ernaast staat `pot van 380 ml` maar dat is dan toch 3,8 dl?? Moet ik nu 1 dl gebruiken of 1 pot? Wie geeft me raad a.u.b.?

andre_f avatar
andre_f 13-11-2010

Het is een geweldig mooi voorgerechtje, dat iedereen (10 personen) prima smaakte.

jampie72 avatar
jampie72 13-12-2009

Ik heb dit voorgerecht al een paar keer gemaakt en hij is hééérlijk!! Een echte aanrader!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten