Coquilles met vanillesaus en kaviaar

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Coquilles met vanillesaus en kaviaar

    Coquilles met vanillesaus en kaviaar

    Coquilles met vanillesaus en kaviaar

Dit is hemels!!!

FRANS MENU:
Coquilles met vanillesaus en kaviaar
Lamsrack met bonensalade
Warme fruitsalade

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 g aspergetips
(zee)zout
1 vanillestokje
1 dl visfond (pot a 380 ml)
1 bekertje slagroom (125 ml)
zwarte peper
3 verse coquilles per persoon
2 eetlepels olie
1 potje zwarte imitatiekaviaar (viskuit)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 137,40 kcal
Koolhydraten 3,10 g
Eiwitten 6,46 g
Vetten 10,87 g

Voorbereiding

Plakje van onderkant aspergetips af snijden. Aspergetips in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken. Overdoen in vergiet, goed afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Vanillestokje in lengte opensnijden, met mespunt merg eruit schrapen.
Vanillestokje en merg met fond en slagroom in steelpan doen. Saus tot helft inkoken, op smaak brengen met (versgemalen) zout en peper. Laten afkoelen. Aspergetips en saus tot gebruik afgedekt op koele plek bewaren.

Bereidingswijze

Vanillestokje uit saus nemen. Saus zachtjes opnieuw verwarmen. Coquilles droogdeppen en licht bestrijken met olie. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten tot gloeiend heet. Coquilles aan elke kant ca. 1 minuut grillen en bestrooien met (versgemalen) zout en peper.

Bron

AH Recepten

Serveertip

Aspergetips over vier borden verdelen. Coquilles op asperges leggen, beetje vanillesaus erover schenken en rest rondom druppelen. Op elke coquille schepje kaviaar leggen, direct serveren.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fitness_chickie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten