1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Verse vijgen met geitenkaas uit de oven met amandelijs

Verse vijgen met geitenkaas uit de oven met amandelijs

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2009

Ingrediënten 4 personen


4 tot 5 verse vijgen
8 tot 10 plakjes geitenkaas (rol)
Honing
Geschaafde amandellen
Amandelijs
Turkse yoghurtroom (dikke)



Verse vijgen met geitenkaas uit de oven met amandelijs
Verse vijgen met geitenkaas uit de oven met amandelijs
Verse vijgen met geitenkaas uit de oven met amandelijs
Verse vijgen met geitenkaas uit de oven met amandelijs

Een lekker zoet en hartig toetje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de grill van de oven voor
Rooster de amandellen in een koekenpan zonder olie
Snijd de vijgen in twee helften
Snijd de geitenkaas in plakjes van 0,5 cm
Leg de vijgen in een ovenschaal, 2 per persoon
Leg er een plakje geitenkaas op, lak dit af met honing en strooi er de amandelen over heen
5 minuten onder de grill gratineren
2 vijgen met de geitenkaas op een bord leggen, een bol ijs er naast en een mooie lepel yoghurt apart

Bron

Wie is de chef?



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top