Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2009
  • Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)

    Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)

    Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)

Een simpele amuse maar oh zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
- 1 blikje lychees
- 2 tl vijgenchutney (O`life)
- 1 pakje monchou, 100 g (voor koude gerechten)
- enkele druppels crème van balsamicoazijn met frambozen (Drogheria Alimentari)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Eventueel een spuitzak maar het kan ook met een klein lepeltje.

Voorbereiding

Laat de lychees uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Prak de monchou fijn en meng dit met 2 el vijgenchutney

Bereidingswijze

Vul de lychees met het monchou-vijgenchutneymengsel.
Druppel over elke gevulde lychee een beetje crema di balsamico en garneer met een blaadje munt, of bieslook (zie foto).
Snijd met behulp van een uitsteekvormpje een sterretje uit de komkommer. Maak met behulp van een uitsteekvormpje een gaatje in het midden van de komkommer. Zet hier de gevulde lychee in zodat hij niet van de amuse-lepel afvalt.

Bron

Zelf bedacht, prijswinnaar van de Gouden Amuselepel voor lekkerste Amuse 2008, Life & Cooking.

Serveertip

Op een amuselepel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten