1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)

Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)

Door: zelma

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2009

Ingrediënten 10 personen


- 1 blikje lychees
- 2 tl vijgenchutney (O`life)
- 1 pakje monchou, 100 g (voor koude gerechten)
- enkele druppels crème van balsamicoazijn met frambozen (Drogheria Alimentari)


Verder heb je nodig


Eventueel een spuitzak maar het kan ook met een klein lepeltje.

Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)
Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)
Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)
Amuse: gevulde lychee (prijswinnaar)

Een simpele amuse maar oh zo lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de lychees uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Prak de monchou fijn en meng dit met 2 el vijgenchutney

Bereidingswijze

Vul de lychees met het monchou-vijgenchutneymengsel.
Druppel over elke gevulde lychee een beetje crema di balsamico en garneer met een blaadje munt, of bieslook (zie foto).
Snijd met behulp van een uitsteekvormpje een sterretje uit de komkommer. Maak met behulp van een uitsteekvormpje een gaatje in het midden van de komkommer. Zet hier de gevulde lychee in zodat hij niet van de amuse-lepel afvalt.

Serveertip

Op een amuselepel.

Bron

Zelf bedacht, prijswinnaar van de Gouden Amuselepel voor lekkerste Amuse 2008, Life & Cooking.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zelma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top