Shar-shiu varkensvlees

  • Chinees,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 varkenshazen zonder vet
zout, peper

Voor de marinade:
1 eetlepel sesampasta
3 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels zoete chilisaus
3 eetlepels stroop of honing
1 1/2 theelepel sesamolie
2 eetlepels Shaoxing wijn
1 in stukjes van 2 cm gehakte lente-ui
3 plakjes gemberwortel
1/2 theelepel zout
witte peper
1/4 theelepel vijfkruidenpoeder
3 hele steranijspeulen in kaasdoek gebonden

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm voor de marinade op laag vuur de sesampasta met de sojasaus, de zoete chilisaus en de stroop al roerend tot alles is vermengd en voeg dan de andere marinade-ingrediënten en 3 dl water toe.
Giet dit over in een diep bord en laat het afkoelen.
Dep het vlees droog en kerf er 4-5 ondiepe, lange sneden in.
Bestrooi het licht met zout en peper en leg het in de marinade.
Laat het minstens 4 uur marineren en keer het enkele malen.
Neem het vlees uit de marinade en veeg met de vingers het teveel aan marinade af.
Verwarm de oven 10 minuten voor op 240°C.
Steek een vleeshaak door het ene eind van de varkenshaas en hang ze, met enige tussenruimte, boven in de oven.
Zet er een braadslee onder voor het opvangen van de jus en braad het vlees 35 minuten.
Neem het uit de oven, verwijder de haken en laat het vlees iets afkoelen.
Snijd het daarna in schuine, dunne plakken en serveer die met witte rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten