De gehaktbal van het team van De Librije
- Nederlands, Bijgerecht
- 60-120 min.
De lekkerste gehaktbal dié ik ken!
Hoe simpel kan het zijn...
Ingrediënten 4 personen
400 g rundergehakt2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
zout (hoeveelheid naar smaak)
1 theelepel cayennepeper
1 ei
80 g paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 448,79 kcal |
Koolhydraten | 20,70 g |
Eiwitten | 25,42 g |
Vetten | 29,07 g |
Voorbereiding
Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Bron
`Sunny Devens` van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle
Serveertip
Lekker met Andijviestamppot