De gehaktbal van het team van De Librije
- Nederlands, Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 11-02-2009
De lekkerste gehaktbal dié ik ken!
Hoe simpel kan het zijn...
Ingrediënten 4 personen
400 g rundergehakt2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
zout (hoeveelheid naar smaak)
1 theelepel cayennepeper
1 ei
80 g paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 448,79 kcal |
Koolhydraten | 20,70 g |
Eiwitten | 25,42 g |
Vetten | 29,07 g |
Voorbereiding
Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereidingswijze
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Bron
`Sunny Devens` van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle
Serveertip
Lekker met Andijviestamppot
Laatste reacties
Het is Librije dus we rennen er achteraan. Jonnie is een topkok en eenzaam de beste, maarrrrrr, dit is prut. Absoluut Librije onwaardig. Kan aan het recept al lezen dat het niks wordt.
Ik heb deze bal al een paar keer gemaakt en wij vinden m heerlijk! Ik doe altijd alle ingredienten naar smaak qua hoeveelheid en heb de Librijebal uitgebreid met gesnipperde sjalotten en fijngesneden verse peterselie, dat maakt m wat minder non-descript.
heerlijke gehaktbal, we eten hem regelmatig!! wij gebruiken franse mosterd en havermout ipv paneermeel
Ik vond hem eigenlijk niet zo spectaculair als alle aandacht doet vermoeden. Goeie bal hoor, hij is zeker lekker en mals, maar iets aan de droge kant. Ik ga toch eens verder op zoek naar een betere receptuur. Als je googled komt steevast de Librije bal bovenaan te staan. Komt dit door het marketing apparaat van Jonnie Boer en AH?
Jammer, maar wij vonden het niet te eten.
Heerlijk balletje!
Deze ga ik echt proberen, geweldig! Te zout kan het niet zijn, er staat zout naar smaak... En grove mosterd is een stuk zachter dan franse mosterd Deon.
Dit lijkt me een superbal! Er staat toch duidelijk zout naar smaak, hoe kan het dan te zout zijn? En Deon, grove mosterd is een stuk zachter dan franse mosterd...ik ga het toch zo proberen!
aan de hand van deze super lekkere gehanktballen durft mijn man nu wat meer te kleuren buiten de lijntjes van een recept, BEDANKT
Gisteren genoten van deze gehaktbal! Ik heb er wel wat minder paneermeel door gedaan.