De gehaktbal van het team van De Librije

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

  • De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

  • De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

De lekkerste gehaktbal dié ik ken!
Hoe simpel kan het zijn...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
zout (hoeveelheid naar smaak)
1 theelepel cayennepeper
1 ei
80 g paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 448,79 kcal
Koolhydraten 20,70 g
Eiwitten 25,42 g
Vetten 29,07 g

Voorbereiding

Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.


Bron

`Sunny Devens` van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle

Serveertip

Lekker met Andijviestamppot

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fitness_chickie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten