1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. De gehaktbal van het team van De Librije

De gehaktbal van het team van De Librije

Door: fitness_chickie

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2009

Ingrediënten 4 personen


400 g rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
zout (hoeveelheid naar smaak)
1 theelepel cayennepeper
1 ei
80 g paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)


De gehaktbal van het team van De Librije
De gehaktbal van het team van De Librije
De gehaktbal van het team van De Librije
De gehaktbal van het team van De Librije
De gehaktbal van het team van De Librije
De gehaktbal van het team van De Librije

De lekkerste gehaktbal dié ik ken!
Hoe simpel kan het zijn...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.


Serveertip

Lekker met Andijviestamppot

Bron

`Sunny Devens` van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle



Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fitness_chickie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top