
400 g rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
zout (hoeveelheid naar smaak)
1 theelepel cayennepeper
1 ei
80 g paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)
De lekkerste gehaktbal dié ik ken!
Hoe simpel kan het zijn...
Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Lekker met Andijviestamppot
`Sunny Devens` van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle
willight 10-02-2019
Het is Librije dus we rennen er achteraan. Jonnie is een topkok en eenzaam de beste, maarrrrrr, dit is prut. Absoluut Librije onwaardig. Kan aan het recept al lezen dat het niks wordt.
Luus1960 26-01-2017
Ik heb deze bal al een paar keer gemaakt en wij vinden m heerlijk! Ik doe altijd alle ingredienten naar smaak qua hoeveelheid en heb de Librijebal uitgebreid met gesnipperde sjalotten en fijngesneden verse peterselie, dat maakt m wat minder non-descript.
hilko1958 03-09-2014
heerlijke gehaktbal, we eten hem regelmatig!!
wij gebruiken franse mosterd en havermout ipv paneermeel
CasparSchroeven 06-03-2014
Ik vond hem eigenlijk niet zo spectaculair als alle aandacht doet vermoeden.
Goeie bal hoor, hij is zeker lekker en mals, maar iets aan de droge kant.
Ik ga toch eens verder op zoek naar een betere receptuur.
Als je googled komt steevast de Librije bal bovenaan te staan. Komt dit door het marketing apparaat van Jonnie Boer en AH?
hschenk9 24-02-2014
Jammer, maar wij vonden het niet te eten.