De gehaktbal van het team van De Librije

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2009
  • De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

  • De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

    De gehaktbal van het team van De Librije

De lekkerste gehaktbal dié ik ken!
Hoe simpel kan het zijn...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
zout (hoeveelheid naar smaak)
1 theelepel cayennepeper
1 ei
80 g paneermeel
3 eetlepels boter
1 pot vleesfond (380 ml)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.


Bron

`Sunny Devens` van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle

Serveertip

Lekker met Andijviestamppot

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

willight avatar
willight 10-02-2019

Het is Librije dus we rennen er achteraan. Jonnie is een topkok en eenzaam de beste, maarrrrrr, dit is prut. Absoluut Librije onwaardig. Kan aan het recept al lezen dat het niks wordt.

Luus1960 avatar
Luus1960 26-01-2017

Ik heb deze bal al een paar keer gemaakt en wij vinden m heerlijk! Ik doe altijd alle ingredienten naar smaak qua hoeveelheid en heb de Librijebal uitgebreid met gesnipperde sjalotten en fijngesneden verse peterselie, dat maakt m wat minder non-descript.

hilko1958 avatar
hilko1958 03-09-2014

heerlijke gehaktbal, we eten hem regelmatig!! wij gebruiken franse mosterd en havermout ipv paneermeel

CasparSchroeven avatar
CasparSchroeven 06-03-2014

Ik vond hem eigenlijk niet zo spectaculair als alle aandacht doet vermoeden. Goeie bal hoor, hij is zeker lekker en mals, maar iets aan de droge kant. Ik ga toch eens verder op zoek naar een betere receptuur. Als je googled komt steevast de Librije bal bovenaan te staan. Komt dit door het marketing apparaat van Jonnie Boer en AH?

hschenk9 avatar
hschenk9 24-02-2014

Jammer, maar wij vonden het niet te eten.

thegreen avatar
thegreen 25-01-2014

Heerlijk balletje!

Purrie avatar
Purrie 17-01-2014

Deze ga ik echt proberen, geweldig! Te zout kan het niet zijn, er staat zout naar smaak... En grove mosterd is een stuk zachter dan franse mosterd Deon.

Purrie avatar
Purrie 17-01-2014

Dit lijkt me een superbal! Er staat toch duidelijk zout naar smaak, hoe kan het dan te zout zijn? En Deon, grove mosterd is een stuk zachter dan franse mosterd...ik ga het toch zo proberen!

dieselkruimel avatar
dieselkruimel 22-10-2012

aan de hand van deze super lekkere gehanktballen durft mijn man nu wat meer te kleuren buiten de lijntjes van een recept, BEDANKT

hyacintje avatar
hyacintje 08-05-2012

Gisteren genoten van deze gehaktbal! Ik heb er wel wat minder paneermeel door gedaan.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten