Kalf Scalopinne met wilde spinazie met Marsalasaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-02-2009
Ingrediënten 4 personen
8 plakken Kalfvlees (kalfsoesters)8 plakken Coppa di Parma
Verse Salie
5 tenen Knoflook
Wilde Spinazie
Marsala (likeur)
4 trossen cerisetomaatjes
Verse rozemarijn
Verse Basilicum
verse Peterselie
400 gr krielaardappelen met schil
Benodigdheden
ovenschalenplasticfolie
koekenpan
grillpan
Voorbereiding
Kalfvlees tot ± 5 mm platslaan tussen plasticfolie, blaadje salie erop en daarboven op een plak Coppa di Parma. In de koelkast leggen. Spinaziebladen op steel afsnijden/scheuren en in water goed schoonmaken (zand eruit!)
Bereidingswijze
5 tenen knoflook fruiten in zonnebloemolie. Spinazie toevoegen en roerbakken. Haal kalfvlees uit de koelkast, even 5 minuten laten rusten. Snijd de aardappelen in partjes en besprenkel ze met olijfolie en rooster ze ca 45 minuten op 170°C. Snijd de kruiden fijn en meng deze door de geroosterde aardappelen. Knip de tomaten in kleine trosjes, besprenkel ze met een beetje olijfolie en rooster ze de laatste 10 minuten samen met de aardappelen. Ondertussen 1,5 eetlepel roomboter in pan smelten en daarin kalfvlees eventjes bakken, kalfvlees omdraaien op Coppa di Parma, gas UITZETTEN. Scheut Marsala toevoegen en eventueel kalfjus!
Bron
Kookcursus Restaurant Perbacco
Serveertip
Op de borden de spinazie mooi drapperen, 2 plakken kalfvlees erop leggen. Sprenkel de Marsalasaus erover. Serveer met trosje tomaten en wat aardappeltjes!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties