1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalmmousse met zeekraal

Zalmmousse met zeekraal

Door: korriecorrect

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-02-2009

Ingrediënten 4 personen


100 gr.ger.zalm(liefst wilde)
1 eetl. crème fraîche
1/2 eetl.tomatenpuree
paar druppels tabasco(mild)
100 gr. zeekraal of rucolasla


Verder heb je nodig


Staafmixer


Een hartige,frisse amuse
Oogstrelend om je smaakpapillen wakker te maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- pureer de zalm,crème fraîche en tomatenpuree in de machine die je
hebt of prak alles doorelkaar tot een gladde mousse.
- breng de mousse op smaak met tabasco

Bereidingswijze

- maak van de mousse mooie balletjes
- leg wat zeekraal ( eerst heel even in kokend water leggen)
op amuselepels
- verdeel de zalmmousse erover, garneer met een takje zeekraal
en zalmeitjes of een roze garnaaltje.

Serveertip

Serveer deze amuse met een gekoelde witte wijn in een flute

Bron

Amuses



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top