After Eight Taart

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 10-02-2009
  • After Eight Taart

    After Eight Taart

    After Eight Taart

Als je deze gaat maken een dag van te voren mee beginnen de after eight pulp moet een nacht in koelkast staan.
Een heel lekkere taart ! Je likt je vingers d`r bij af.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
* 400 gram After Eight chocolaatjes
* 900 gram slagroom
* 5 eieren
* zout
* 150 gram suiker
* 3 zakjes vanille suiker
* 200 gram bloem
* ½ zakje bakpoeder
* 1 eetlepel cacao
(15 gram)
* 3 zakjes slagroom versteviger
* 5 eetlepels koud water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 590,75 kcal
Koolhydraten 37,08 g
Eiwitten 10,36 g
Vetten 44,46 g
Benodigdheden
Bakpapier, springvorm ca. 26 cm

Voorbereiding

Leg 3 After Eight`s apart voor de garnering.
Breng de rest van de chocolaatjes met 800 gram slagroom in een pan kort aan de kook.
Daarna de choco-mint crème in een schaal en laten koelen met een deksel erop een nacht in de koelkast.

Bereidingswijze

Elektrische oven op ca. 175 graden en hete lucht oven op 150 graden.
Neem de springvorm en leg bakpapier op de bodem.
Scheid de eieren.
Voeg een snufje zout en 5 eetlepels koud water toe aan het eiwit en klop dit stijf.
Strooi er de suiker en 1 zakje vanille suiker hier doorheen.
Meng de eierdooiers er één voor één doorheen.
Zeef de bloem, bakpoeder en cacao over de massa en schep het erdoor.
Strijk de zo ontstane biscuitmassa egaal in de springvorm.
Bak het 35 minuten in een voorverwarmde oven.

Laten afkoelen !!

Snijd de taart 2 maal overlangs door.
Klop de choco-mint crème met een garde luchtig op.
Voeg 2 zakjes vanillesuiker en de slagroom versteviger toe.
Sluit de springvorm om de onderste taart laag en strijk er ¼ van de choco-mint crème overheen, leg de tweede taart laag hier op .
Strijk er ¼ crème overheen, leg de derde taart laag erop en strijk de rest van de crème er over uit.
Zet de taart 1 uur koud weg.
Klop 100 gram slagroom stijf en spuit dit in toefjes op de taart.
Snijd de achter gehouden chocolaatjes diagonaal door midden en versier de taart er mee eventueel afgewisseld met verse munt blaadjes.

Serveertip

Heerlijk bij de koffie of als nagerecht.

Smakelijk eten !

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 05-04-2012

mmm Het gaat deze paastaart worden ,lekker met halve eitjes garneren en opmaken .Idee zit al in mijn hoofd.

professoroud avatar
professoroud 11-02-2009

O, dit lijkt me lekker. Mijn dochter gaat meteen meehelpen om dit lekkers te maken.. Nu nog even te druk, maar het is bijna carnavalsvakantie.... en dan! Je hoort jet resultaat. Groetje, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten