1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Spiesen van Gamba`s overgoten met een walnotenpesto

Spiesen van Gamba`s overgoten met een walnotenpesto

Door: marianneoud

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2009

Ingrediënten 4 personen


12-16 grote gamba`s
50 gr walnoten
3 el fijngehakte gladde peterselie
3 el fijngehakt vers basilicum
2 teentjes knoflook, gehakt
3 el geraspte parmezaanse kaas
2 el olijfolie extra vierge
zout en zwarte peper


Verder heb je nodig


Grill
barbeque

Spiesen van Gamba`s overgoten met een walnotenpesto
Spiesen van Gamba`s overgoten met een walnotenpesto

Een bijzonder voorgerecht dat u kunt voorbereiden en in de koelkast bewaart tot aan verdere bereiding.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe voor de pesto de walnoten, de peterselie, het basilicum, het knoflook, de parmezaanse kaas en de oliën in een keukenmachine en hak ze goed fijn. Kruid het geheel met zout en peper.
Voeg de helft van de pesto toe aan de garnalen in de kom, schud het geheel zodat alles grondig is gemengd en del de kom af. Zet hem minstens 1 uur in de koelkast of laat hem 1 nacht marineren.
Rijd de gamba`s aan spiesen en maak er twee inkepingen in,, zoals op de foto. Gril ze 3-4 minuten op een hete grillplaat of barbecue en draai ze een keer om. Serveer de garnalen met de rest van de walnotenpesto.

Bron

Verrukkelijke voorafjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top