Geconfijte kipfilet met spruitjes

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2009
  • Geconfijte kipfilet met spruitjes

    Geconfijte kipfilet met spruitjes

    Geconfijte kipfilet met spruitjes

Gekonfijte en gevulde kipfilets met gebakken spruitjes en een limoenmayonaise.

Ik trof dit recept op de site van www.etenengenieten en heb het hier en daar wat aangepast naar mijn smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
5 vastkokende niet al te grote aardappels
2 mooie kipfilets
Klein bakje magere spekblokjes
1 ui
4 à 5 flinke tijmtakjes
4 teentjes knoflook
400 gram kleine spruitjes
1 pakje roomboter
Het sap van een kleine limoen
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels volle dikke yoghurt
Een klein schepje suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met dikke bodem

Voorbereiding

Blancheer de schoongemaakte spruitjes 5 minuten in gezouten kokend water en spoel ze af onder de koude kraan en laat goed uitlekken.

Bereidingswijze

Kook de aardappels in de schil.

Meng de helft van de gesnipperde ui met een fijn gehakt teentje knoflook de geriste tijm, de spekblokjes en breng op smaak met zout en peper.

Snij de kipfilets open, zodat je een mooie `lap` krijgt.
Plaats het spekmengsel op de filets, rol deze op en bind ze vast met kooktouw.

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en plaats hierin de filets.
Plaats een deksel op de pan en laat de filets in 60 minuten heel zachtjes garen ( de boter mag vooral niet koken).

Laat in een koekenpan met wat olie de rest van de gesnipperde ui glazig worden en voeg dan de rest van de gehakte knoflook en de spruitjes toe en bak deze kort op een matig vuur.

Meng in een kom de mayonaise, de yoghurt en het limoensap met de suiker en breng op smaak met wat zout.

Serveertip

Snij de aardappels doormidden, bestrooi ze met Sel de Gérande of ander grof zeezout en giet hier wat van de limoenmayonaise over.
Maak in het midden van het bord een streep van de spruitjes,voeg flink peper uit de molen en eventueel nog wat zout uit de molen toe en leg hieronder de doormidden gesneden kipfilet (zonder touw).
Druppel nog wat van de limoenmayonaise op het bord.

Laatste reacties

matisse avatar
matisse 09-02-2009

Ga het proberen! (Maar niet met spruitjes).

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten