gamba`s piri piri

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • gamba`s piri piri

    Gamba`s piri piri

    Gamba`s piri piri

  • gamba`s piri piri

    Gamba`s piri piri

    Gamba`s piri piri

Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 kilo tijgergarnalen
paar tenen knoflook
ui
winterwortel
aubergine
courgette
2 paprika`s (2 verschillende kleuren)
maiskolf (in stukken gesneden)
olijfolie
prir piri kruiden
grof zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 622,17 kcal
Koolhydraten 37,76 g
Eiwitten 85,92 g
Vetten 11,58 g
Benodigdheden
Grote ovenschaal

Bereidingswijze

Doe de groenten in een grote Ovenschaal. Giet er een ruime hoeveelheid olijfolie overheen. leg de ongepelde tenen knoflook ertussen en bestrooi alles met zeezout en piri piri (dat is pittig, dus bepaal zelf de hoeveelheid).
Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven (220 graden), en schep ze regelmatig even om. Leg er dan de garnalen op, en zet de schaal nog ongeveer 10 minuten terug in de oven (tot de garnalen mooi roze zijn).

Bron

Korporaal Van der Ham

Serveertip

Lekker serveren met vers turks brood, dat kan je in de olie deppen..

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marieke113 avatar
marieke113

Doorsturen

Home Recepten