Chinese mangokip

  • Chinees,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gr kipfilet in reepjes
zout
2 gedroogde Spaanse pepers in stukjes (zaadjes eruit)
2 eetlepels maïzena + 2 theelepels
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamolie
1 teentje knoflook
1 1/2 eetlepel gembersiroop
1 mango (± 350 gr), geschild, in blokjes
6 bosuitjes in ringen
2 savooiekoolbladeren

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de kip met zout, de pepers en 2 eetlepels maïzena.
Doe er 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en de uitgeperste knoflook bij.
Roer 2 theelepels maïzena, de rest van de sojasaus, de gembersiroop en 1 dl water tot een glad sausje.
Roerbak in een wok in de rest van olie de reepjes kip tot ze verkleuren.
Voeg de mango toe en laat ± 3 minuten zacht bakken.
Doe het sausje erbij en laat het al roerende indikken.
Voeg de bosui toe en roerbak ± 1 minuut.
Verdeel het kipmengsel over de koolbladeren.


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten