Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Gestoomde vis met tausi

Gestoomde vis met tausi

Door: 7th_disciple

  • Chinees,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-2009

Ingrediënten 8 personen


Voor de gestoomde vis met tausi (gefermenteerde sojaboontjes) wordt alleen verse vis gebruikt. Alleen dan zijn het resultaat en de smaak perfect. Minder verse vis wordt meestal gebakken.

4 stukken zalm-filet á 100 gr
3 eetlepels tausi (gefermenteerde sojaboontjes)
1-2 fijngehakte teentjes knoflook
1 theelepel fijngehakte verse gemberwortel
1-2 rode pepers, zaadjes verwijderd, in lange dunne reepjes (juliënne)
1 eetlepel suiker
3 eetlepels Shaoxing rijstwijn of medium sherry
Chinese sesamolie

Voor de marinade:
1 theelepel lichte sojasaus
1 theelepel aardappelmeel
zout, versgemalen witte peper
En verder:
een stoompan (met rekje), een vuurvaste kom en een vuurvaste ingevette schaal



Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng de ingrediënten voor de marinade, wrijf de vis met de marinade in en laat die ± 10 minuten in de koelkast intrekken.
Spoel de tausi met koud water af en leg die in een vuurvaste kom.
Voeg de knoflook, gember, rode peper, suiker en rijstwijn toe.
Zet de kom in de stoompan (op het rekje) en laat het tausi-mengsel (met het deksel op de pan) op hoog vuur ± 20 minuten stomen.
Leg de vis in de schaal, laat die ook op hoog vuur 10-15 minuten stomen en neem dan de schaal uit de stoompan.
Giet het kookvocht af en leg de vis op een voorverwarmde schaal (op een bedje van geblancheerde Chinese kool).
Schenk de warme tausi-saus en enkele druppels sesamolie over de vis.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 7th_disciple
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top