1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche lorraine
  6. Quiche Lorraine of Spek en uien taart(Toppertje)

Quiche Lorraine of Spek en uien taart(Toppertje)

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-2009

Ingrediënten 4 personen


KORSTDEEG
120 gr bloem
half tl zout
65 gr boter
1 ei


VULLING
1 kleine fijngehakte ui
15 gr boter
150 gr spek, zonder zwoerd
1 ei
1 ½ dl koffieroom
zout en peper
2 tomaten, in plakjes


Verder heb je nodig


Oven


Quiche Lorraine of Spek en uien taart(Toppertje)
Quiche Lorraine of Spek en uien taart(Toppertje)

Een waanzinnig lekker recept. Doe is gek!!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven

Bereidingswijze

Meng voor het deeg de ingrediënten. Gebruik het deeg om er een vlaaivorm met een geribbelde rand in een diameter van 17-18 cm mee te bekleden. Zet deze 10 minuten in de koelkast en bak hem vervolgens `blind` gedurende 15 minuten in een zeer hete oven op 200 graden. Neem hem uit de oven en haal folie en vetvrij papier eraf. Bak de ui in de boter tot hij zacht maar niet gekleurd is. Hak of snij het spek in stukjes en bak het met de ui mee tot het goudbruin is. Vermeng het ei met de room en peper en zout naar smaak. Doe spek en uien over de deegvorm en giet het eimengsel eroverheen. Schik de plakjes tomaat er bovenop en bak de quiche vervolgens in een vrij warme oven ca. 175 graden tot de vulling gestold is. (ca 35 minuten).

Dit recept is te vinden in:

Bron

Smekelijk eten op z`n frans



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top