1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Reibekuchen

Reibekuchen

  • Duits,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2009

Ingrediënten 2 personen


500 gram aardappelen
1 of 2 uien (wat je zelf lekker vindt)
2 eetlepels bloem
2 eieren
Zout
Olie om te bakken
Appelmoes voor erbij



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en rasp ze. Probeer al het vocht uit de aardappelen te halen, door de aardappelrasp in een theedoek te doen en het vocht er uit te persen. Rasp nu ook de uien en meng dit met de eieren en de bloem. Voeg nu de aardappelen en zout (naar smaak) aan het uienmengsel toe.

Nu ga je de Reibekuchen bakken. Bak het mengsel, in de vorm van pannenkoekjes met een diameter van 12 centimeter, in hete olie (1 cm. ongeveer!). Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. Serveer de hete Reibekuchen met appelmoes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvic


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvic
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top