1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Currywurst

Currywurst

  • Duits, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2009

Ingrediënten 2 personen


1 eetlepel olijfolie
1 ui
1 blikje tomaten
½ appel
125 ml appelazijn
1 theelepel zout
50 gram suiker
Peper
2 theelepel mosterd
3 braadworsten
Currypoeder



Currywurst
Currywurst
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eerst ga je de currysaus maken. Snipper een ui en bak deze in de olijfolie glazig. Voeg het blikje tomaten samen met de in blokjes gesneden halve appel toe. Vervolgens voeg je appelazijn, zout, suiker, peper, mosterd en wat currypoeder toe. Zet de saus op redelijk laag vuur en laat de saus zonder deksel 45 minuten koken, vergeet ondertussen niet te roeren. Uiteindelijk ontstaat een dikke saus. Zeef deze saus en verwarm de saus nog een keer en kijk of de saus nog wel genoeg smaakt heeft.

Nu kunnen de worsten gebakken worden, bak ze goed rondom en niet te bruin. Wanneer de worsten klaar zijn, snij ze in stukjes en doe er lekker veel saus overheen. Maak het af met wat currypoeder en gebakken uitjes. Serveer de curryworst met patat of een pistoletje.

Serveertip

Lekker met reibekuchen en appelmoes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvic


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sylvic
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top