Salzburger kwarktaart

  • Oostenrijks, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2009
  • Salzburger kwarktaart

    Salzburger kwarktaart

    Salzburger kwarktaart

Dit is een recept dat bij ons thuis gemaakt werd. We noemde het Salzburger kwarktaart maar of dit ook het orginele recept is weet ik niet.
Zelf was ik als kind niet zo dol op gebak maar mijn moeder kon mij wakker maken voor een stukje Salzburger kwarktaart.

Deel dit recept

Ingrediënten
Benodigdheden voor de bodem:
250 gram zelfrijzendbakmeel
200 gram boter
1 ei

Benodigdheden voor de vulling:
125 gram boter
200 gram suiker
2 eidooiers/eiwitten
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
450 gram magere kwark
30 gram bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm

Bereidingswijze

De zelfrijzendbakmeel, boter en het ei door elkaar mengen en kneden tot een stevig deeg.

Schil van de citroen afschrapen
Eidooiers tot schuim kloppen.
Eiwitten stijf slaan.
Schuim, 450 gram kwark en 30 gram bloem met metale lepel door elkaar scheppen.
Dan de rest er doorheen scheppen.

Bakblik invetten met bloem bestrooien.
Deeg op de bodem en tegen de want aandrukken.

De vulling in het blik scheppen.

Ongeveer 1 uur in de oven op 175 graden zetten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Eeev avatar
Eeev 12-07-2012

hij is lekker, maar het valt me op dat de bodem erg droog en melig is... misschien wat suiker oid erdoor?

heleen4 avatar
heleen4 09-03-2010

ik neem je recept mee. groeten Heleen

kicuis avatar
kicuis 09-03-2010

Voeg het toe aan mijn oostenrijkse recepten. Dank en groetjes, Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten