Salzburger kwarktaart
- Oostenrijks, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 07-02-2009
Dit is een recept dat bij ons thuis gemaakt werd. We noemde het Salzburger kwarktaart maar of dit ook het orginele recept is weet ik niet.
Zelf was ik als kind niet zo dol op gebak maar mijn moeder kon mij wakker maken voor een stukje Salzburger kwarktaart.
Ingrediënten
Benodigdheden voor de bodem:250 gram zelfrijzendbakmeel
200 gram boter
1 ei
Benodigdheden voor de vulling:
125 gram boter
200 gram suiker
2 eidooiers/eiwitten
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
450 gram magere kwark
30 gram bloem
Benodigdheden
SpringvormBereidingswijze
De zelfrijzendbakmeel, boter en het ei door elkaar mengen en kneden tot een stevig deeg.
Schil van de citroen afschrapen
Eidooiers tot schuim kloppen.
Eiwitten stijf slaan.
Schuim, 450 gram kwark en 30 gram bloem met metale lepel door elkaar scheppen.
Dan de rest er doorheen scheppen.
Bakblik invetten met bloem bestrooien.
Deeg op de bodem en tegen de want aandrukken.
De vulling in het blik scheppen.
Ongeveer 1 uur in de oven op 175 graden zetten.
Laatste reacties
hij is lekker, maar het valt me op dat de bodem erg droog en melig is... misschien wat suiker oid erdoor?
ik neem je recept mee. groeten Heleen
Voeg het toe aan mijn oostenrijkse recepten. Dank en groetjes, Ineke