1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Aziatische wokpan

Aziatische wokpan

Door: lijnerij

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-02-2009

Ingrediënten 2 personen


  • 560 gram roodbaarsfilet
  • 500 gram groene asperges
  • 1 bosje worteltjes
  • 1 stukje gember ter groe van een walnoot
  • 1 kleine chilipeper
  • 2 koffielepels sojaolie
  • 4 koffieleples sesamzaadjes
  • 10 gram ongezouten pndanoten
  • 150 gram bamboescheuten
  • 100 ml rijstwijn
  • 100 gram visfond
  • sojasaus
  • peper en zout
  • koriander om te gerneren.


Verder heb je nodig


Wok

Aziatische wokpan
Aziatische wokpan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Snijd de roodbaars in dunne repen.
  • De asperges schoonmaken en in stukken snijden.
  • De worteltjes schoonmken en in julienne snijden.
  • Gember in blokjes en chilipeper in ringetjes.

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in de wok.
  • Bak al roerend gedurende 5 minuten de worteltjes, asperges, gember en chilipeper.
  • Voeg het sesamzaad en de pindanoten toe en bak ze even mee.
  • Meng de bamboescheuten door de groenten en blus alles af met rijstwijn.
  • Giet de visfond erbij en breng alles op smaak met sojasaus, peper en zout.
  • Laat het gerecht enkele minuten garen.
  • Roer er voorzichtig door en laat die in ongeveer 3 minuten garen.
  • Garneer het gerecht net voor het opdienen met koriander.

Serveertip

8 points per persoon.
Serveer met basmatierijst (voor 4 eetlepel 2 punten extra).

Bron

Weight Watchers megazine



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lijnerij
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top