Gefrituurd vlees met in appelstroop gestoofde appels

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Gefrituurd vlees met in appelstroop gestoofde appels

    Gefrituurd vlees met in appelstroop gestoofde appels

    Gefrituurd vlees met in appelstroop gestoofde appels

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 stevige appels
3 el. appelstroop
2 el. balsamicoazijn
3 entrecotes
100 gr. paneermeel
2 eiwitten
100 gr. bloem
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de appels in stukken en doe ze in een pan. Voeg de appelstroop en balsamico toe, plaats de pan op het vuur en breng het aan kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel 6 min. zachtjes stoven.
Snijd de entrecotes in plakken van 2 cm dik en bestrooi ze met zout en peper. Haal de entrecotes door de bloem en vervolgens door de losgeklopte eiwitten en het paneermeel. Verhit de frituurpan tot 180*C. en frituur de plakjes vlees in 2 min. bruin.

Bron

Ramon Beuk

Serveertip

Verdeel de appelcompote over de borden en serveer het vlees er naast. Lekker met vers gebakken frieten of gebakken aardappelen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antpe avatar
antpe

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten