1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Garnalen
  6. Krokante kroepoek met garnalen

Krokante kroepoek met garnalen

Door: yellybean

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2009

Ingrediënten 4 personen


400 gr rijst
1 kropsla
2 rode paprika`s
1 komkommer
400 gr gepelde ongekookte garnalen
Conimex Wok Olie
1 potje Conimex Gado Gado
2 zakken Conimex Kroepoek Naturel (grote plakken)


Krokante kroepoek met garnalen
Krokante kroepoek met garnalen

Bevat per portie:
800 kcal/32 gr eiwitten/22 gr vet/119 gr koolhydraten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was ondertussen de sla en haal de blaadjes los. Maak de paprika`s schoon en snijd ze in stukjes. Schil de komkommer en snijd eerst in dikke plakken (ca. 1 cm) en dan de plakken weer in vieren. Snijd de garnalen tot aan het puntje van de staart doormidden, zodat de helften nog wel vast blijven zitten. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen 2 minuten. Voeg de komkommer en de paprikastukjes toe en wok ze ca. 4 minuten mee. Meng ondertussen de inhoud van het potje gado gado met 2 dl water en breng al roerende aan de kook. Even laten pruttelen. Leg op 3 (lange) borden een plak kroepoek, of breek de kroepoek doormidden en leg op elk bord 2 stukken. Bedek met blaadjes sla en schep de gewokte garnalen erop. Schenk hier de pindasaus over. Geef de rijst er apart bij. De kroepoek lekker met de hand eten!

Serveertip

Lekker met frisse Conimex Atjar Tjampoer.
Vervang de kropsla door reepjes knapperige ijsbergsla.

Bron

Www.conimex.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yellybean
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top