Indische Gehaktballetjes

  • Indonesisch, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-04-1999

pittige balletjes voor als snack te geven.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram rundergehakt
10 eetlepels paneermeel
1 ei
1 ui ragfijn gesneden
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels djahe
1 theelepel laos
1 theelepel serehpoeder
2 theelepels sambal oelek
3 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel mosterd
zout
olie om in de bakken het liefst arachide
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, de fijngesneden ui, alle kruiden, sambal oelek, ketjap manis, mosterd en zout naar smaak.
Vorm van dit gehaktmengsel circa 20 balletjes.
Verhit wat olie in een koekepan of braadpan en bak de balletjes mooi bruin. Laat ze nog even doorbakken en draai de laatste paar minuten de warmtebron weer hoog.
De balletjes moeten lekker krokant zijn.

Serveertip

Je kan de balleltjes invriezen, alleen zijn ze daarna iets minder knaperig.
Hoe meer sambal hoe heter ze worden.

Laatste reacties

thegreen avatar
thegreen 21-02-2014

Ik braad deze balletjes bij elk feestje/partijtje. Heerlijk!!

ndewitb avatar
ndewitb 02-12-2006

Lekker, dank je wel.

barbecue avatar
barbecue 09-05-1999

Ziet er fantastisch uit, ik ga ze volgend weekeinde eens uitproberen. Om de balletjes weer knapperig te krijgen na het invriezen....de frituurpan op 190?C zetten en de balletjes daar een minuutje in bakken, even laten afkoelen en het frituurvet weer heet laten worden. Dan de balletjes opnieuw ca. 1 minuut bakken en ze hebben een lekker knapperige buitenkant. groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten