Indische Gehaktballetjes
- Indonesisch, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-04-1999
pittige balletjes voor als snack te geven.
Ingrediënten
500 gram rundergehakt10 eetlepels paneermeel
1 ei
1 ui ragfijn gesneden
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels djahe
1 theelepel laos
1 theelepel serehpoeder
2 theelepels sambal oelek
3 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel mosterd
zout
olie om in de bakken het liefst arachide
Bereidingswijze
Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, de fijngesneden ui, alle kruiden, sambal oelek, ketjap manis, mosterd en zout naar smaak.
Vorm van dit gehaktmengsel circa 20 balletjes.
Verhit wat olie in een koekepan of braadpan en bak de balletjes mooi bruin. Laat ze nog even doorbakken en draai de laatste paar minuten de warmtebron weer hoog.
De balletjes moeten lekker krokant zijn.
Serveertip
Je kan de balleltjes invriezen, alleen zijn ze daarna iets minder knaperig.
Hoe meer sambal hoe heter ze worden.
Laatste reacties
Ik braad deze balletjes bij elk feestje/partijtje. Heerlijk!!
Lekker, dank je wel.
Ziet er fantastisch uit, ik ga ze volgend weekeinde eens uitproberen. Om de balletjes weer knapperig te krijgen na het invriezen....de frituurpan op 190?C zetten en de balletjes daar een minuutje in bakken, even laten afkoelen en het frituurvet weer heet laten worden. Dan de balletjes opnieuw ca. 1 minuut bakken en ze hebben een lekker knapperige buitenkant. groetjes, Petra