Zalm-mousse

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blik 200 gr. zalm
3 blaadjes gelatine
2 el. mayonaise
1/2 el. tomatenpuree
1 el. citroensap
2 el. Bordeaux Blanc Sec
1/8 l. slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Velletjes en graten uit de zalm verwijderen
Zam-vlees pureren en mayonaise, citroensap en tomatenpuree toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
Gelantine weken in ruim water. Wijn verhitten en van het vuur halen.
De geweekte gelatine hierin oplossen. Door de zalmpuree roeren. Slagroom bijna stijf kloppen en door de zalmpuree scheppen.
Vormpjes omspoelen en vismousse erover verdelen. 3 uur opstijven in de koelkast.
Op een bordje storten.

Serveertip

Garneren met dille en een stukje citroen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten