Zalm-mousse
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-02-2009
Ingrediënten 4 personen
1 blik 200 gr. zalm3 blaadjes gelatine
2 el. mayonaise
1/2 el. tomatenpuree
1 el. citroensap
2 el. Bordeaux Blanc Sec
1/8 l. slagroom
Bereidingswijze
Velletjes en graten uit de zalm verwijderen
Zam-vlees pureren en mayonaise, citroensap en tomatenpuree toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper.
Gelantine weken in ruim water. Wijn verhitten en van het vuur halen.
De geweekte gelatine hierin oplossen. Door de zalmpuree roeren. Slagroom bijna stijf kloppen en door de zalmpuree scheppen.
Vormpjes omspoelen en vismousse erover verdelen. 3 uur opstijven in de koelkast.
Op een bordje storten.
Serveertip
Garneren met dille en een stukje citroen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties