1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Zalm
  6. Linzensoep met prei en zalm

Linzensoep met prei en zalm

Door: planco

  • Turks, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2009

Ingrediënten 6 personen


400 gr rode linzen
1 liter groentebouillon (tablet)
2 uien
1 laurierblad
zout
1/8 liter room
1 stuk zalmfilet van ± 200 gr
1 dunne prei
1 eetlepel boter
wat citroensap
1 mespunt cayennepeper


Verder heb je nodig


Soeppan

Linzensoep met prei en zalm
Linzensoep met prei en zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de linzen 1 nacht in 1 1/2 liter koud water weken.
Verwarm de groentebouillon, doe er de room bij en laat een keer opkoken.

Bereidingswijze

Giet de linzen af, laat ze uitlekken, doe ze bij de bouillon en kook ze in 20 minuten gaar.
Snijd de vis in de lengte doormidden en snijd beide helften dwars in fijne plakjes.
Zet de zalm op een koele plaats weg.
Snijd de prei in kleine stukjes, spoel die zorgvuldig, breng ze in een pan met 1/2 liter water en 1/2 theelepel zout aan de kook en laat 1 minuut koken.
Doe de prei in een fijne zeef, laat onder koud water schrikken en laat goed uitlekken.
Zet de mixer in de soep en breng deze op smaak met zout, boter, citroensap en cayennepeper.
Verdeel de plakjes zalm over de borden, schep er de hete soep over en doe er de prei in.


Serveertip

Lekker met brood



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top