1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Chimichanga`s

Chimichanga`s

  • Mexicaans, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-02-2009

Ingrediënten 4 personen


250 gr. kipfilet
4 softtortilla pak a 8 stuks, Santa Maria Tex Mex
4 blaadjes ijsbergsla
1 rode ui
1 pot bruine bonen 370 ml.
1 zakje Mix Chil Con Carne
200 gr. geraspte belegen kaas
3 dl. olie
1 pot Taco Sauce Medium 235 gr. Santa Maria Tex Mex



Een verrassende variant op de bekende tortilla: gevuld met een kruidig bonenmengsel en vervolgens gefrituurd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de kip in weinig water in ca. 15 min. gaar.
Verwarm de oven voor op 180*C.
Bereid de tartilla`s volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de slablaadjes en dep ze droog.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Laat de bonen uitlekken.
Snijd de kip in blokjes.
Schep de ui, de kip en de mix voor Chili Con Carne door de bonen.
Leg middenop de tortilla`s een blaadje sla. Schep hierop het bonenmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw de randen naar het midden en maak er een pakketje van.
Verhit de olie in een koekenpan. Leg 2 chimichanga`s met de vouwranden naar beneden in de pan. Frituur ze ca. 4 min. aan beide kanten tot ze gaar en door en door warm zijn.
Frituur op deze manier ook de andere chimichanga`s.

Serveertip

Serveer de tacosaus erbij.
Lekker met guacamole (gepureerde avocado met o.a. citroensap en stukjes tomaat of paprika)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top