Afbeelding geplaatst door: Lisa94.
1 kg kabeljauw of koolvis, in moten
2 e olie
1 ui, fijn
1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder
1 t laos
75 ml ketjap manis (ABC)
1/4 t witte wijnazijn
1/2 t sambal
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.
1. Fruit ui met knoflook in olie tot glazig en zacht.
2. Pureer uien en meng knoflook,laos, ketjap, azijn en sambal erdoor.
3. Wrijf vis in met deze mengsel.
4. Vet de aluminiumfolie in met olie.
5. Verpak elk vis moot afzonderlijk in aluminiumfolie.
6. Bak vis tot gaar bij 220*C voor zo 20-30 min.
7. Knip aluminiumfolie open in een ster vorm.
Eten met rijst en groenten op een bord een vis-moot in aluminiumfolie op een apart bordje. Schep van vis en saus bij .rijst en groenten.
Zien ook mijn recept Boemboe Bali Ikan die is ook een echt lekker Indonesisch vis gerecht.
***
deonart 17-10-2014
Ger ik weet een ding zeker, dat jullie vanavond weer lekker gegeten hebben ...
ger1958 17-10-2014
Staat vandaag weer op tafel !!
Eetvis 25-08-2014
De lekkerste vis is te bestellen bij eetvis.nl vandaag voor 12.00 uur besteld is de volgende dag al in huis.
diddle78 06-03-2014
Dank voor je recept! Was lekker. Weer heel wat anders. Ik ga het nog eens maken, dan varieer ik do
or mosterd toe te voegen voor een extra bite.
deonart 30-09-2013
Parel bedankt voor jou reactie en foto. Leuk dat het beviel... hier word het ook met groot succes altijd gemaakt.