citroen marmelade

  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg citroenen
0,75 lt water
900 gr suiker
sap van 2 citroenen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de citroenen goed en schil ze alsof je een appel schilt, zodat je ook al het witte weg schilt. Snij dan de citroenen in dunne plakjes en haal de evt. pitjes eruit. Neem dan de mooie schillen en ontdoe die dan ook zoveel mogelijk van het witte en snij deze in hele dunne reepjes. Kook deze schillenreepjes 10 min in water.

Bereidingswijze

Breng het water met de suiker aan de kook, en als de suiker helemaal is opgelost voeg er dan de citroen en reepjes schil en sap bij. Kook dit ongeveer 1 uur. Verdeel het over glazenpotjes, draai de deksel goed dicht en zet de potjes op hun kop.

Bron

vertaling uit la Cucina di Casamia

Serveertip

Lekker op de crostata (zie recept) maar natuurlijk ook op brood etc.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tilitobi avatar
tilitobi

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten