Hongaarse rijst

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr. droogkokende rijst
zout
35 gr. boter
1 el. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt
1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes gesneden
2 rode paprika`s, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden
250 gr. kleine champignons, schoongemaakt
150 gr. doperwtjes
250 gr. gekookte ham, in smalle reepjes gesneden
1 el. fijngehakte peterselie
4 tomaten ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst in water waaraan een beetje zout is toegevoegd. Laat de rijst nadat ze is afgegoten even droog stomen. Bereid de doperwtjes eveneens zoals op de verpakking is aangegeven. Laat de erwtjes op een zeef uitlekken. Schep rijst en doperwtjes luchtig door elkaar. Houd alles warm. Verhit een wok en laat boter en olie heet worden. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Voeg ui, knoflook en Spaanse peper toe. Schep alles enkele malen om en doe er dan paprikareepjes en champignons bij. Laat alles, boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron, onder regelmatig omscheppen 5 min. zachtjes bakken. Schep er daarna de helft van de hamreepjes, de fond en 2 el. kokend water door. Voeg naar eigen smaak en inzicht wat zout en peper toe. Schep de tomatenreepjes erdoor en laat alles dan nog enkele minuten zachtjes sudderen.

Serveertip

Schep rijst met doperwtjes op de ene helft van de voorverwarmde borden en schep de Hongaarse ragout met aanhangende saus er naast. Bestrooi de gerechten met resterende hamreepjes en peterselie.
Geef er eventueel komkommersalade met bosuitjes bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten